Vester Voldgade 8, 1. th. 1552 København V
Ring til os: +45 40 74 46 42

Omkostningsoptimering på BI og informationsløsninger

IT koster penge, mange penge. Forkert IT koster rigtigt, mange penge! Business Intelligence og arbejdet med data er ingen undtagelse.

Traditionelt har fokus i vurderingen af omkostningerne været på de direkte udgifter; Udvikling af Data Warehouse, etablering og vedligeholdelse af infrastruktur, ansættelse og opbygning af team, eksterne konsulenter, software, licenser, træning mv.

BIWise identificerer og analyserer de direkte omkostninger, og mulighederne for besparelser vurderes. Herudover hjælper BIWise med at finde de skjulte og indirekte omkostninger, som kan spare vores kunder for mange penge. Vi afdækker en række forhold, fx:

 

  • Er koden og løsningen optimeret? Selv om prisen på regnekraft og lagerplads falder, så stiger datamængderne løbende. Derfor skal kode, queries og databaser løbende optimeres. Hverken værktøjer eller infrastruktur – uanset om det er on-prem eller cloud – kan kompensere for dårlig kode.

 

  • Er teamet tilpasset de nuværende udfordringer? Den eneste konstant er forandring. Det gælder også for BI; både udviklingsteamet, associerede medlemmer og brugere. Udfordringer og behov ændrer sig undervejs i virksomhedens rejse mod at blive datadreven. Derfor skal teamet også kontinuerligt efteruddannes, justeres og eventuelt i perioder suppleres med ekstra kapacitet.

 

  • Findes nødvendige processer og governance? At gøre virksomheder datadrevne kræver, at der etableres nødvendige processer og governance ift. analyse, prioritering, design, udvikling og implementering. Ved at etablere processer, der understøtter de gode idéer, sikres effektiv udnyttelse af ressourcer og ikke mindst data.

 

  • Overholdes gældende lovgivning? Compliance er en god forretning på flere måder; det sikrer en mere transparent forretning, hvor virksomheden er i kontrol, og kunderne oplever sikkerhed, ensartet kvalitet og tillid til virksomheden.

 

  • Passer infrastruktur til behovene? Infrastruktur er ikke one size fits all. Og mulighederne for on-prem eller cloud øger kompleksiteten. Den rigtige infrastruktur afhænger af behovene ift. sikkerhed, lovgivning, kontrol, kapacitetsbehov, belastning, fordeling og ikke mindst flaskehalse, herunder netværk, kompetencer og strategi for værktøjer.

Alle omkostninger, direkte og indirekte, afdækkes i analysen. Vores erfaring sikrer, at vi får kigget i alle hjørner af forretningen, så intet bliver glemt!