Data Science

Indsigt gennem data, modeller og regnekraft

Data Science giver indsigt gennem eksplorativ modellering af virksomhedens strukturerede og ustrukturerede data. Data Science vedrører brugen af statistik, videnskabelig computing, videnskabelige metoder, processer, algoritmer og systemer til at trække viden ud af data. Eksempler herpå er Machine Learning og Artificial Intelligence.

Modellering af data til anvendelse i forskellige kontekster er en væsentlig opgave inden for Data Science. Modellerne er grundlaget for arbejdet med at identificere sammenhænge, visualisering og konkludere. Også analyse af fejlbehæftede data, datastøj, manglende data, datakorrelation mv. er en del af Data Science som disciplin.

I forhold til en ”klassisk” Data Warehouse opbygning, organisation og arkitektur beskæftiger Data Scientist’en sig med modellering af strukturerede eller ustrukturerede data, men også med analysen forud for strukturering af data. Data Scientist’ens opdagelser er afgørende for, hvilke data der kan og skal anvendes, og hvordan disse skal behandles, fx i forhold til rensning og kvalitet.

BIWise hjælper virksomheden med at udvikle modeller, som giver virksomhederne et intelligent og databaseret beslutningsgrundlag.

Se vores cases

Vi har gode og langvarige samarbejder med både offentlige og private virksomheder. Vores referencer tæller virksomheder såsom 7-Eleven, Finanstilsynet, Codan Forsikring, Velliv, Det Digitale Folkebibliotek, Esbjerg Kommune, DSB, LandbrugsMedierne, Vikingbus, Rigshospitalet, CPH Airport, GN Resound og Kilroy.

BI Front-end

BI Arkitektur

Strategisk BI Rådgivning

Governance, Collaboration & Organisation